Televisie Film van de dag

Intolerable Cruelty. Zelfs een mindere komedie van de gebroeders Coen is altijd nog beter dan de gemiddelde komedie. Er is zelfs een reden waarom deze Coen-film minder is dan anders: ze schreven niet zelf het scenario. Intolerable Cruelty is hun ode aan de “screwball comedy' uit de jaren dertig en veertig, waarin de strijd der seksen met veel verbaal vuurwerk werd gevoerd. De broers kunnen wel overweg met woorden, zoals we weten uit hun andere werk. Wie verzint er anders iets als de National Organisation of Matrimonial Attorneys, Nationally (N.O.M.A.N.)? George Clooney speelt de echtscheidingsadvocaat Miles Massey, die zo succesvol is dat hij wel een uitdaging kan gebruiken. Iemand als Marylin Rexroth (Catherine Zeta-Jones) bijvoorbeeld, de vrouw die mannen trouwt en snel scheidt om flink wat alimentatie op te strijken. Ze zijn aan elkaar gewaagd. Kijken.

(Joel en Ethan Coen, 2003, VS), RTL5, 20.30-22.30u.

    • André Waardenburg