Radio Voorkeur

De avonden. Na het uitzicht van schrijver/journalist Jeroen van Bergeijk in Amsterdam een gesprek met tekstschrijver, acteur Geert Lageveen en componist Arend Niks over de combinatie van tekst en muziek naar aanleiding van de theaterproductie Hof van Haile door Orkater. In het tweede uur praat Nicolien Mizee over haar roman En knielde voor hem neer. 747AM, 20.02-23.00u.

In concert. Opnamen van het concert op 29 december 2000 van trompettist Eric Vloeimans in het Werktheater in Amsterdam. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Hoogleraar internationaal publiekrecht en advocaat voor het Internationaal Gerechtshof Nico Schrijver vertelt over het 60-jarig bestaan van het gerechtshof en de actuele ontwikkelingen. Radio 1, 0.04-1.00u.

1 op de middag. Uitgebreide aandacht voor de Tsjernobylramp van twintig jaar geleden en een quiz over de (on)wenselijkheid van kernenergie. De soapactrice Viktoria Koblenko, bekend uit de serie Goede tijden, slechte tijden en zelf als 5-jarig meisje bij de ramp betrokken, presenteert de quiz. Morgen, Radio 1, 14.04-17.00u.