Parodie

Scary Movie 4 lijkt wel een mislukte parodie op Scary Movie 1 t/m 3 en dat is geen goed teken voor het vierde deel uit een komisch bedoelde reeks die er zijn bestaansrecht aan ontleent om een parodie op andere horrorfilms te zijn. De `spoof` is een filmsoort die weer aan populariteit begint te winnen, nu ook nog steeds de romantische komedie-recycle bak Date Movie in de Nederlandse bioscopen draait. Scary Movie 4 is geregisseerd door de man die het genre tot in z`n giechelspieren beheerst: David Zucker, een van de drijvende krachten achter de Police Squad- en Naked Gun-series die in de jaren tachtig de politiefilm op de hak namen. Zijn favoriete hoofdrolspeler toen was Leslie Nielsen, die in Scary Movie 4 mag optreden als president Bush, zoals we hem leren kennen uit Michael Moores Fahrenheit 9/11: kinderboekjes lezend terwijl de wereld vergaat.

Verdere verplichte kost om iets van Scary Movie 4 te begrijpen: War of the Worlds en Brokeback Mountain. Het heeft allemaal steeds minder met horror of humor te maken, tenzij je homo`s eng vindt of grappig natuurlijk, zoals de meeste Amerikanen.

Scary Movie 4. Regie: David Zucker. Met: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko. In: 80 bioscopen.