Kinderconsument wil boycot treitershow

Stichting De Kinderconsument vraagt kijkers en producenten om de treitershow te boycotten die Talpa wil uitzenden. De stichting toonde zich gisteren geschokt dat pesten tot amusement is verklaard. 'Pesten is een groot probleem voor kinderen. Het moet worden ontmoedigd, in plaats van gestimuleerd of beloond', aldus de organisatie.

De onafhankelijke stichting, die de media kritisch volgt en let op schadelijke zaken voor kinderen, roept mensen op niet naar het programma te kijken. Producenten zouden geen reclamezendtijd rond de show moeten kopen. Op de website www.pestenislaf.nl heeft de Kinderconsument een forum geopend. De stichting zal alle reacties overhandigen aan topman John de Mol van Talpa.

Voor het programma, dat als naam De Gouden Kooi krijgt, worden tien mensen opgesloten in een villa van 1 miljoen euro. Camera's registreren hun pogingen elkaar weg te pesten. De kandidaten moeten het spel een jaar volhouden. Het is nog niet bekend wanneer de uitzending begint. Politici spraken het afgelopen weekeinde hun afkeuring uit over het programma. Tweede-Kamerlid Bert Bakker (D66) noemde het 'een volgende stap in de wansmaak'.