Inter is dicht bij enige prijs van 2006

Internazionale is dicht bij de enige prijs die het dit seizoen nog kan winnen. De ploeg van trainer Roberto Mancini, kansloos voor de landstitel en vorige week door Villarreal uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League, bereikte gisteren de finale van het toernooi om de Italiaanse voetbalbeker. De club uit Milaan speelde gistermiddag de return bij Udinese gelijk: 2-2. De bezoekers kwamen door Solari en Pizarro tweemaal op voorsprong. Obondo en Iaquinta, een minuut voor tijd uit een strafschop, herstelden het evenwicht. Thuis had Inter met 1-0 gewonnen. AS Roma of Palermo is de tegenstander in de finale.

In België bereikte Moeskroen voor de tweede keer de finale van het toernooi om de beker. Een voorzet van Dimbala verdween via Charleroi-speler Varga in het doel. Verder dan een treffer van Akpala, zeven minuten voor tijd, kwamen de bezoekers niet. De return tegen Charleroi eindigde gisteravond in een gelijkspel: 1-1. In de eindstrijd (13 mei) is Zulte-Waregem of Standard Luik de tegenstander. Zulte verdedigt vanavond in eigen stadion een voorsprong van 2-1. Eintracht Frankfurt bereikte als eerste de finale van het toernooi om de Duitse beker. Dat ging gisteravond voor bijna 50.000 toeschouwers ten koste van Arminia Bielefeld: 1-0. De Griek Amanatidis maakte de enige treffer. Vanavond wordt bekend wie Frankfurt op 29 april in Berlijn in de eindstrijd treft, FC St. Pauli of Bayern München.

In Frankrijk is Olympique Lyon gisteravond uitgeschakeld in het toernooi om de Franse beker. De regerend en aanstaande landskampioen verloor voor eigen publiek in de kwartfinale verrassend van Olympique Marseille: 1-2. Paris Saint-Germain bereikte de halve finale na een 2-1 overwinning voor eigen publiek op Lille. De Portugese international Pauleta maakte het winnende doelpunt. De bezoekers waren na een half uur op voorsprong gekomen door de Griekse verdediger Tavlaridis. Kalou maakte voor rust gelijk.