Deel asielwoningen Drachten verwoest

Deel asielwoningen Drachten verwoest DRACHTEN, 12 APRIL. Een felle uitslaande brand heeft gistermiddag in het asielzoekerscentrum in Drachten een wooneenheid, bestaande uit tien appartementen, verwoest. Ongeveer honderd mensen uit de betreffende unit en omliggende eenheden moesten worden geëvacueerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brand in het asielzoekerscentrum ontstond vermoedelijk in een keuken in een appartement op de eerste verdieping. De oorzaak is nog onbekend. Het vuur sloeg snel om zich heen, omdat de units in het centrum uit houten materialen bestaan. De brandweer had het vuur na twee uur onder controle. Het centrum in Drachten is een zogeheten terugkeerlocatie. Zowel alleenstaanden, echtparen met kinderen als alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama's) wonen in het centrum. De door de brand dakloos geworden asielzoekers hebben de nacht elders in het centrum doorgebracht. Foto Sake Elzinga Nederland - Drachten - Friesland - 11-04-2006 Brand in he asielzoekers centrum ( AZC ). Het gebouw waar AMA's gevestigd zaten is volledig uitgebrand. Foto: Sake Elzinga
Deel asielwoningen Drachten verwoest DRACHTEN, 12 APRIL. Een felle uitslaande brand heeft gistermiddag in het asielzoekerscentrum in Drachten een wooneenheid, bestaande uit tien appartementen, verwoest. Ongeveer honderd mensen uit de betreffende unit en omliggende eenheden moesten worden geëvacueerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brand in het asielzoekerscentrum ontstond vermoedelijk in een keuken in een appartement op de eerste verdieping. De oorzaak is nog onbekend. Het vuur sloeg snel om zich heen, omdat de units in het centrum uit houten materialen bestaan. De brandweer had het vuur na twee uur onder controle. Het centrum in Drachten is een zogeheten terugkeerlocatie. Zowel alleenstaanden, echtparen met kinderen als alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama's) wonen in het centrum. De door de brand dakloos geworden asielzoekers hebben de nacht elders in het centrum doorgebracht. Foto Sake Elzinga Nederland - Drachten - Friesland - 11-04-2006 Brand in he asielzoekers centrum ( AZC ). Het gebouw waar AMA's gevestigd zaten is volledig uitgebrand. Foto: Sake Elzinga Elzinga, Sake