Davidenko verliest direct in eerste graveltoernooi

Valencia, 12 april. Nikolaj Davidenko is in de eerste ronde van het toernooi van Valencia, de opening van het Europese gravelseizoen, uitgeschakeld door de Tsjech Jan Hernych. De Russische tennisser meldde zich zondag nog geblesseerd af voor zijn beslissende enkelspel in de Davis-Cupwedstrijd tegen Frankrijk. Van Hernych verloor hij met twee keer 5-7. Davidenko was niet de enige geplaatste speler die meteen werd uitgeschakeld. De Spanjaarden David Ferrer (3) en Juan Carlos Ferrero (4) redden het ook niet. De eerste gaf in zijn partij tegen de Franse qualifier Thierry Ascione wegens een spierblessure op. Ferrero werd verslagen door zijn landgenoot Nicolas Almagro. De Rus Marat Safin, toegelaten op een wildcard, bereikte de tweede ronde wel. Hij won van zijn landgenoot Igor Andrejev, de titelverdediger en vijfde op de plaatsingslijst: 7-6 (8-6) en 6-4.