www.nrc.nl

Toilet. Correspondent Coen van Zwol verbaast zich in zijn weblog Moskou over een gebruiksaanwijzing in een Russische trein.

“In een Nederlands treintoilet hangt meestal een bordje met “Spoelen'. Toch? Deze informatie (zie afbeelding, red.) vind je in een Russisch treintoilet. Een complete handleiding van het warm- en koudwatersysteem van de wastafel. Pak uw schroevendraaier en ga aan de slag!

“De eenvoudige aanwijzing “Spoelen' ontbreekt daarentegen. Dat moet je gewoon weten: een soort bromfietspedaal aan de onderkant van de toiletpot.

Dat gebeurt er nou als ingenieurs het voor het zeggen hebben.“ De volledige afbeelding en meer bijdragen van correspondent Coen van Zwol staan op www.nrc.nl/moskou.

Domkoppen. Joost Oranje en Jeroen Wester volgen het proces tegen de voormalige Ahold-top in het weblog Ahold. Gistermiddag was voor het eerst het openbaar ministerie het haasje, schrijven Oranje en Wester.

“Meurs was onvoldoende streetwise, de Ahold-top handelde dom en de side letters waren klungelig geformuleerd. De afgelopen weken passeerden heel wat domoren de revue.

“De gedachte van justitie dat Ahold een “groeimegalomanie' zou hebben “getuigt van weinig inzicht in de materie', betoogde Mischa Wladimiroff, de raadsman van Van der Hoeven. En “misschien is het het OM niet kwalijk te nemen dat het niet begrijpt' dat de manier van boekhouden geen effect had op haar positie in de top van grootste supermarkbedrijven ter wereld. Ahold was nummer drie, ook als de dochters niet volledig werden meegeteld bleef het nummer drie. “Het maakte allemaal niks uit'.“ Meer op www.nrc.nl/weblog/ahold