Unicef versus Verdonk via Google

Den Haag, 11 april. De Nederlandse afdeling van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, voert via de internetzoekmachine Google campagne tegen het Nederlandse beleid om kinderen van vreemdelingen op te sluiten in detentiecentra. Wie het trefwoord Verdonk intikt, ziet rechts in de resultatenlijst een gesponsorde link van Unicef. Daarop is te lezen: ”Onschuldige kinderen horen niet in een cel. Teken de petitie!” Binnenkort krijgen mensen de advertentie ook te zien als ze zoeken op trefwoorden als `Donner`, `uitzetting` en `justitie', aldus een woordvoerder van Unicef. Unicef hoeft niets te betalen voor de advertenties op Google. Dat is al langere tijd het geval, aldus de woordvoerder van Unicef. Het kinderfonds mag per dag voor duizend dollar aan woorden aanleveren.