Televisie Overige Films

Mean Machine (Barry Skolnick, 2001, GB/VS). Harde “remake' van The Longest Yard (Robert Aldrich, 1974) vertoont voetbalwedstrijd tussen gevangenisbewakers en gedetineerden. Met Vinnie Jones. Veronica, 20.30-22.25u.

* True Romance (Tony Scott, 1993, VS). Door Quentin Tarantino geschreven, niet echt romantische film over een schlemielige verkoper van strips, een verliefde call-girl en de geest van Elvis. De gewelddadige, ironische hommage aan Tarantino's pulp-helden wordt door de regie van Scott danig afgevlakt. Met Christian Slater. Veronica, 22.25-0.45u.

* 55 Days at Peking (Nicholas Ray, 1963, VS). Historische actiefilm over de Boksers-opstand in het China van 1900 stamt uit de nadagen van de carrière van de regisseur van Rebel without a Cause is wel een “schitterende mislukking' genoemd. Charlton Heston en Ava Gardner beleven een ongemakkelijke liefdesaffaire. Morgen, BBC2, 12.00-14.30u.