Radio Voorkeur

Kunststof. De klassiek geschoolde zangeres Anneke Giersbergen van de rockband The Gathering uit Oss praat over haar muziek, hard metal, gothic en de betekenis van sprookjesmetal. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met pianist en componist Kees Wieringa over zijn “virtuele compositie', een soort klanksculptuur die te horen was in de Blauwe Zaal in de Philharmonie in Haarlem. In het tweede uur optredens van Wim de Bie, Ronald Snijders, Fedor van Eldijk en Saskia de Jong. In het laatste uur een bezoek aan Ingeborg Meulendijks, die levensechte maquettes maakt van zolders, museumzalen en woonkamers, inclusief meubels, kleding en kunstwerken. Cabaretier Micha Wertheim sluit het programma af. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Peter Trommelen van het veilinghuis De Eland praat over de veiling van een collectie prenten van Rembrandt, Lucas van Leyden en Willem Witsen. Van Trommelen vertelt over hoe hij aan deze verzameling prenten komt en wat het betekent om als veilinghuis dit werk te kunnen veilen. Radio 1, 0.04-1.00u.