Protesten tegen diskwalificatie in Parijs-Roubaix

Brussel, 11 april. De Belgische wielerformatie Davitamon-Lotto en het Amerikaanse Discovery Channel protesteren tegen de uitslag van de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix van afgelopen zondag. Zij betwisten niet de winst van de Zwitser Cancellara in de `Hel van het Noorden`, maar wel de diskwalificatie van de nummers twee tot en met vijf, Hoste (Discovery), Van Petegem (Davitamon) en Goesev (Discovery). Het trio werd geschrapt uit de uitslag omdat het tijdens de koers dichte spoorwegbomen negeerde. Ook Boonen, Ballan en Flecha, die eerst wachtten op de langsrijdende trein, zouden de regels hebben overtreden omdat ook zij langs de nog gesloten spoorbomen waren gereden. Zij legden na de jurybeslissing beslag op de plaatsen twee tot en met vier.