In de lift

De nachten worden flink zachter in de komende dagen. Afgelopen nacht vroor het landinwaarts lokaal 4 graden, komende nacht blijft het kwik steken bij plus 4 graden. Ook overdag wordt het minder koud. De normale temperatuur van 13 graden wordt op de meeste plaatsen nog niet gehaald, maar de dubbele cijfers waarschijnlijk wel. Daarbij hebben de droge perioden de overhand al zal landinwaarts nog wel een enkele bui vallen. Langduriger regen staat ook op het programma, maar deze zal net als vandaag nauwelijks overdag vallen. Regen wordt aan het einde van de middag verwacht in het westen en breidt zich in de avond uit over het hele land. Tijdens deze storing steekt er aan de noordwestkust tijdelijk een harde zuidwestenwind op. Vóór middernacht is het overal al weer droog en komen er opklaringen. In de loop van de nacht valt er nog een enkele bui. Morgen zijn er flinke opklaringen en is het westen van het land zelfs zonnig te noemen. Het wordt 10 tot 13 graden. Na morgen is de zon iets minder uitbundig, maar wordt het tegelijkertijd wel iets zachter met middagtemperaturen van lokaal 15 graden. Ook het paasweekeinde van vrijdag tot maandag verloopt licht wisselvallig; naast van tijd tot tijd zon, blijft er kans op een bui. Zaterdag zal een onweersstoring uit Frankrijk mogelijk flink veel regen brengen in het zuidoosten van het land. Paaszondag en maandag zien er gunstiger uit met meer zon en minder buien.