Wisselvallig

Statistisch gezien zijn de eerste tien aprildagen volstrekt 'normaal' verlopen. Wel bleef de middagtemperatuur meer dan eens aan de lage kant en in dat beeld zal de komende dagen maar weinig verandering komen. Daarbij is het tamelijk wisselvallig met soms een paar buien, en zo af en toe een forsere storing. Vandaag bleef de neerslag beperkt tot een enkel licht regenbuitje, maar komende nacht is het droog en vrij helder. De noordwestenwind luwt naar zwak tot matig. In het binnenland gaat het hier en daar een graadje vriezen en op veel meer plaatsen komt het tot vorst aan de grond.

Morgen begint de dag vrij zonnig, maar al vrij snel drijft er sluierbewolking binnen en ontstaan er opnieuw stapelwolken, die 's middags vooral in het oosten van het land een enkele bui zullen vormen. De wind komt uit zuidwestelijke richting en wakkert aan, om later aan zee (vrij) krachtig te worden. Het kwik stijgt naar 9 tot 11 graden. Tegen de avond wordt de bewolking dikker en 's avonds volgt er regen, die pas in de loop van de nacht oostwaarts begint weg te trekken.

Woensdag overdag blijft het in het oosten tamelijk bewolkt met eerst nog wat regen en 's middags een enkele bui, elders breekt de zon door en blijft het wellicht droog. De westenwind is matig tot vrij krachtig. De dagen daarna blijft het licht wisselvallig. De nachten worden zachter, de middagtemperatuur handhaaft zich op 9 tot 12 graden.