Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

IIn het programma Rick Nieman interviewt een gesprek met de Amerikaans-Indiase goeroe Deepak Chopra die een geheel eigen levensfilosofie ontwikkelde door oude, spirituele wijsheden te combineren met moderne wetenschappelijke inzichten. Hij verkocht miljoenen boeken en zijn seminars worden zeer goed bezocht. Oud-president Bill Clinton heeft bij herhaling gezegd zeer gecharmeerd te zijn van Chopra’s ideeën. Morgen RTL7, 9.20-9.40u. en herhaling op woensdag, donderdag en vrijdag. NDIA: SOUL SUPERPOWER: Deepak Chopra, the New Age Guru who hates the title his growing band of Metrospirituals bestow on him. So, if anybody asks what is Deepak Chopra’s brand of Spirituality? It’s about reaching a level of inner awareness, experiencing consciousness, being creative and having an intuition. Because of these four essentials, he is able to connect with his inner self and the world. His mantra: life is to be lived and enjoyed. Even he doesn’t know his plans. Life is a surprise, he just live it like a nomad. The Times Of India/ Manoj Kesharwani.
IIn het programma Rick Nieman interviewt een gesprek met de Amerikaans-Indiase goeroe Deepak Chopra die een geheel eigen levensfilosofie ontwikkelde door oude, spirituele wijsheden te combineren met moderne wetenschappelijke inzichten. Hij verkocht miljoenen boeken en zijn seminars worden zeer goed bezocht. Oud-president Bill Clinton heeft bij herhaling gezegd zeer gecharmeerd te zijn van Chopra’s ideeën. Morgen RTL7, 9.20-9.40u. en herhaling op woensdag, donderdag en vrijdag. NDIA: SOUL SUPERPOWER: Deepak Chopra, the New Age Guru who hates the title his growing band of Metrospirituals bestow on him. So, if anybody asks what is Deepak Chopra’s brand of Spirituality? It’s about reaching a level of inner awareness, experiencing consciousness, being creative and having an intuition. Because of these four essentials, he is able to connect with his inner self and the world. His mantra: life is to be lived and enjoyed. Even he doesn’t know his plans. Life is a surprise, he just live it like a nomad. The Times Of India/ Manoj Kesharwani. THE-TIMES-OF-INDIA

Netwerk. Reportage over de vogelgriep die verder oprukt in Europa en aandacht voor de vraag of Nederland wel voorbereid is op een uitbraak. Wat gebeurt er als op een boerderij het H5N1-virus wordt vastgesteld? Het draaiboek ligt al klaar. En een reportage waarin duidelijk wordt dat de beperkte kennis van politici over de islam leidt tot verscherpte tegenstellingen in de samenleving. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Onder meer een reportage uit Denemarken over Poolse werknemers die daar in enkele maanden meer verdienen dan met een jaar werken in Polen. En een gesprek met de ex-partners van de zaterdag overleden schrijver Gerard Reve, Henk (Woelrat) van Manen en Willem Bruno (Teigetje) van Albada. Ned.3, 22.10-22.35u.

documentaire

Battle for Brixton. In april 1981 braken er gewelddadige rellen uit in Londen. Duizenden inwoners van Brixton raakten slaags met de politie. Deelnemers, getuigen en politieagenten vertellen hun verhaal. BBC2, 20.00-21.00u.

De toekomst: Nederland BV en de Chinese reus. In deze veertiende aflevering over de toekomst de razendsnelle opkomst van China. De economische groei van China dwingt Nederland tot langere werkweken, meer productie per euro en minder vrije tijd. Met de visies van Alexander Rinnooy Kan, professor Peter Peverelli van de VU Amsterdam en Universiteit van Leiden en VVD'er Yuen Keong Ng over lange werkweken, hazenslaapjes en de prijs van de globalisering. Ned.3, 20.20-21.15u.

Die grossen Kriminalfälle: Post vom Tango-Jüngling. Op 29 november 1951 ontploften twee bombrieven, met twee doden en verschillende gewonden tot gevolg. De politie richtte een grote opsporingseenheid op en het land was in alle staten. Dankzij een compositietekening werd een 22-jarige man opgepakt die later bekende. ARD, 21.00-21.45u.

Dokument: Failliet of niet? Slot van een vierluik over de problemen van de kleine ondernemers Peter en André nadat er een brand in hun houtbewerkingbedrijf heeft gewoed. Ned.1, 22.55-23.25u.

The hunt for Hitler's scientists. In de hoop nieuw wapentuig in handen te krijgen stelen spionnen tijdens WO II technologie die later de Koude Oorlog zou bepalen. National Geographic, 23.00-24.00u.

Profiel: Gerard Reve. Naar aanleiding van het overlijden van volksschrijver Gerard Reve een herhaling van een uitzending uit deze KRO-serie over de schrijver. Ned.1, 23.55-1.05u.

BBC Four on BBC Two: Spivs. Over de opkomst en ondergang van schimmige zakenlieden na WO II. Sommigen zagen zwendelaars als handige ondernemers, terwijl anderen het criminelen vonden. BBC2, 0.20-1.20u.

praatprogramma

De wereld draait door. Anniko van Santen was voor het programma Opsporing Verzocht op Aruba in verband met de zaak Natalee Holloway. Zij praat daarover. En aandacht voor de opleiding tot circusartiest op hbo-niveau in Rotterdam. Ned.3, 19.00-19.45u.

Barend & Van Dorp. Gesprekken met thrillerschrijfster Esther Verhoef over haar nieuwe literaire thriller Rendez-vous , met PvdA-lid en vice-voorzitter van de kandidatencommissie Marjet van Zuijlen en de Amerikaanse bluesgitarist Joe Bonamassa. Talpa, 23.10-0.15u.

informatief

Great British menu. Eerste aflevering van een culinaire wedstrijd waarin veertien koks uit Engeland het tegen elkaar opnemen om een viergangenmenu te bereiden dat opgediend zal worden aan de Britse vorstin. John Burton Race en Michael Caines, beiden uit het zuidwesten, beginnen met het voorgerecht. BBC2, 19.30-20.00u.

UQ 2006. Tweede aflevering van een achtdelige serie waarin veertien universiteiten tegen elkaar uitkomen. Vanavond nemen onder leiding van hoogleraar Maarten van Rossem de Technische Universiteit Eindhoven en de Radboud Universiteit Nijmegen het tegen elkaar op. De deelnemers moeten verder een betoog van twee minuten houden volgens de wetten van de klassieke retorica. De finale is op maandag 29 mei. Ned.3, 21.15-22.00u.

MUZIEK

NPS Klassiek. Registratie van het vioolconcert Dem Andenken eines Engels van Alban Berg door de jonge Japanse violiste Akiko Suwanai, uitgevoerd vorig jaar november in het Amsterdamse Concertgebouw. Zij speelt de solopartij samen met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Vladimir Ashkenazy. Ned.3, 23.55-0.20u.