Televisie Film van de dag

Entrapment. Altijd leuk, de 'heist'-film. Een groepje mensen, of iemand alleen zoals hier in Entrapment, probeert op ingenieuze wijze ergens een fortuin weg te halen. Dat kan een peperdure diamant zijn uit het Topkapi-paleis in Istanbul (zoals in een van klassiekers van het genre, Topkapi) of de inhoud van een bankkluis. Er is tweeledig plezier: zal het de underdog - veelal sympathieke en knappe inbrekers - lukken een grote instantie een loer te draaien? En er is de gein van het zien van de zenuwslopende toeren die moeten worden uitgehaald om het doel te bereiken, inclusief de minutieuze voorbereidingen op de kraak. In Entrapment speelt Sean Connery de meester-inbreker Mac die zijn gelijke ontmoet in verzekeringsexpert Virginia (Catherina Zeta-Jones). In een van de meest memorabele scènes glijdt ze sensueel onder rode laserstralen door, dat moet Mac wel verstoren. (Jon Amiel, 1999, VS/GB/D), SBS 6, 20.30-22.25u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg