Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met schilder en schrijver Jan Cremer, bekend van zijn bestseller uit de jaren zestigIk Jan Cremer. Dit weekeinde opende in het Groninger Museum een expositie met nieuwe werk. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een aflevering in de historische serie over het Gooi waarin aandacht voor de plaats Huizen en de geschiedenis van de Erfgooiers. In het tweede uur praat Arne Jansen, over zijn vertaling van De wereld gaat aan deugd ten onder van Bernard Mandeville, de Nederlander die in de zeventiende eeuw leefde en mogelijk onze belangrijkste politieke denker was. In het laatste uur een kort verhaal van Toon Tellegen en een bezoek aan de werkplek - een stuk spaanplaat op een zolder - van tapdanser Marije Nie. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Tenor Marcel Beekman zingt deze weken met de Nederlandse Bachvereniging de Duitstalige Matthäus Passion. Morgen is de éénmalige uitvoering van de Nederlandstalige Mattheus-passie en Beekman is hierin de verteller. Een gesprek over o.a. de uitvoeringen en verstaanbaarheid. Radio 1, 0.04-1.00u.