`Psychologische oorlog` VS tegen Iran

Teheran. Het bewind in Iran heeft gisteren scherpe kritiek geuit op wat het omschrijft als een Amerikaanse ”psychologische oorlog” tegen zijn kernprogramma. Aanleiding vormde een artikel van de gezaghebbende Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh in het jongste nummer van het tijdschrift The New Yorker. Daarin haalt de auteur anonieme huidige en voormalige medewerkers van de Amerikaanse regering aan die zeggen dat het ministerie van Defensie mogelijke acties tegen nucleaire installaties in Iran voorbereidt. De VS zouden de inzet van tactische kernwapens bestuderen om een Iraanse ondergrondse fabriek voor verrijking van uranium te vernietigen. ”Het is een psychologische oorlog van de Amerikanen, omdat ze bang zijn voor en wanhopig zijn over het nucleaire dossier van Iran”, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Teheran.