Nader bekeken

PSV heeft gisteren voor de negentiende keer het landskampioenschap binnengehaald. Daarmee komt de club uit Eindhoven nog niet in de buurt van recordhouder Ajax. Deze club is sinds 1898 29 kampioen geworden.

In de afgelopen tien jaar is PSV onbetwist de best presterende club in de Nederlandse competitie. Inclusief het gisteren behaalde kampioenschap behaalde PSV sinds 1997 zes titels. In die periode werd ook eenmaal de beker en vijfmaal de supercup - duel tussen landskampioen en bekerwinnaar - veroverd.

Guus Hiddink is als trainer recordhouder wat betreft het aantal kampioenschappen. Hiddink kon gisteren voor de zesde maal de schaal boven zijn hoofd houden. Zijn eerste kampioenschap was in 1987. Rinus Michels staat in die ranglijst op een tweede plaats met vier titels met Ajax. Kees Rijvers werd in de jaren zeventig driemaal kampioen met PSV.