Mini-Sony

Leuk hoor, zo'n digitale camera. Alleen jammer dat die meestal nét niet in een broekzak past. Zeker niet als de camera een zoomlens heeft. De nieuwe digicam van Sony, de T30, heeft zo'n lens, maar past wél met gemak in een broekzak.

hebben

De camera met een 7,2 megapixel sensor is namelijk nog net iets kleiner dan een iPod en weegt zo'n 150 gram. De Carl Zeiss Vario-Tessar 3x optische zoomlens schuift niet uit de camera, waardoor die geen onnodige ruimte in beslag neemt.

Het toestel is de opvolger van de T9. Belangrijkste verschil met die camera is het scherm op de achterkant. Dat is namelijk nog groter geworden. In plaats van een 2,5 inch scherm, heeft de nieuwe Sony camera een 3 inch scherm (7,6 centimeter)

De digitale camera ligt vanaf mei in de winkels voor 500 dollar. Het is nog niet bekend hoeveel deze in Nederland gaat kosten.

Een greep uit het aanbod van gadgets staat op www.nrc.nl/hebben.