Kocabas: King's Cup

Bokser Hüsnü Kocabas heeft vandaag in Bangkok bewezen dat hij bij de internationale amateurtop hoort. De 26-jarige lichtgewicht uit Den Bosch schreef op overtuigende wijze het hoog aangeschreven toernooi om de King's Cup op zijn naam. Hij won in de finale op punten van de Zuid-Koreaan Kim Joung Won: 36-24.

In de eerste ronde duurde het even voor Kocabas het juiste ritme had gevonden om zijn rechtsvoorstaande en langere tegenstander te treffen. In de tweede ronde wist de kopman van Nederland een ruime voorsprong op te bouwen. Met moeite behield hij het puntenvoordeel.

Kocabas sprak na afloop van een zwaar bevochten zege. 'Hij bleef maar komen en ik vond het moeilijk mijn eigen stijl te behouden. Maar het belangrijkste is dat ik met de gouden medaille om mijn nek het vliegtuig in stap.'

Trainer Hennie Mandemaker: 'Hij heeft opnieuw laten zien dat hij een wereldtopper is. Eerst een tegenstander uit Oezbekistan verslaan, daarna een uit Thailand en in de finale ook nog een Koreaan. Dat zijn toch drie landen die de beste boksers van de wereld afleveren.'