Hardlopers op de Erasmusbrug in Rotterdam

De kopgroep in de 26ste editie van de marathon van Rotterdam passeert de Erasmusbrug. De wedstrijd werd beheerst door Kenianen en Ethiopiërs. Onder de eerste tien lopers zaten zeven Kenianen en twee Ethiopiërs. De marathon werd gewonnen door de Keniaan Sammy Korir in een tijd van 2 uur, 6 minuten en 37 seconden. De Nederlander Kamiel Maase werd gisteren tiende. Daarmee werd hij Nederlands kampioen. Bij de vrouwen ging de winst naar de Ethiopische Mindaye Gishu. Zij liep de 42 kilometer en 195 meter in een tijd van 2 uur, 28 minuten en 30 seconden. Beste Nederlandse was Kristijna Loonen in 2 uur, 43 minuten en 13 seconden.

Hardlopers op de Erasmusbrug in Rotterdam De kopgroep in de 26ste editie van de marathon van Rotterdam passeert de Erasmusbrug. De wedstrijd werd beheerst door Kenianen en Ethiopiërs. Onder de eerste tien lopers zaten zeven Kenianen en twee Ethiopiërs. De marathon werd gewonnen door de Keniaan Sammy Korir in een tijd van 2 uur, 6 minuten en 37 seconden. De Nederlander Kamiel Maase werd gisteren tiende. Daarmee werd hij Nederlands kampioen. Bij de vrouwen ging de winst naar de Ethiopische Mindaye Gishu. Zij liep de 42 kilometer en 195 meter in een tijd van 2 uur, 28 minuten en 30 seconden. Beste Nederlandse was Kristijna Loonen in 2 uur, 43 minuten en 13 seconden. Verslag van de marathon van Rotterdam op pagina 10 Foto Rien Zilvold rotterdam 09-04-2006 marathon de kopgroep foto rien zilvold Zilvold, Rien
Verslag van de marathon van Rotterdam op pagina 10