DJ Tony Touch mixt hiphopparels aan elkaar

De laatste tijd krijgt dj Tony Touch veel aandacht voor zijn rol in de populaire stroming reggaeton, waarvan hij pionier was. Maar zijn status binnen de hiphopscene is minstens even ongenaakbaar. Sinds begin jaren negentig is Tony lid van de legendarische Rock Steady Crew en hij is een van de meest gelauwerde en succesvolle mixtape-dj's. Mixtapes zijn razend populaire verzamel-cd's die op straat en via internet gedistribueerd worden, die meestal bestaan uit voorproefjes van te verschijnen albums, hongerige debutanten die zich over al dan niet bestaande beats in de kijker rappen en grote namen die willen bewijzen dat ze naast hun grote hits nog steeds rauwe straatnummers maken.

Hoewel niet alle nummers op Mic Destruction exclusief zijn draait de dj ook op dit album een hoop parels aan elkaar, van in het oog springende collaboraties (Little Brother en Big Daddy Kane; MF Doom en Talib Kweli) tot afgestofte demotracks (The Game), en van de warme, nostalgische boemklapritmes van rapper AZ tot de opgefokte raprock van MOP.

Saul van Stapele

cd pop

Tony Touch:Mic Destruction

Sure Shot/PIAS ***

    • Saul van Stapele