Buitenlands voetbal

Spanje

Barcelona nam door het gelijkspel tegen Racing Santander geen afstand van Real Madrid, dat de punten deelde met Real Sociedad. Valencia won en staat nu gedeeld tweede, met elf punten achterstand op Barça.

Malaga-Getafe 1-2, Cadiz-Betis 1-1, R. Madrid-Sociedad 1-1, Celta-Valencia 0-1, Bilbao-Mallorca 1-1, Espanyol-At. Madrid 1-1, Alaves-Osasuna 1-2, Santander- Barcelona 2-2, Sevilla-Zaragoza 1-1, Villareal - Deportivo 21.00.

Engeland

Chelsea kwam niet in problemen tegen West Ham United (4-1). Voornaamste belager Manchester United, met Ruud van Nistelrooy in de basisopstelling, won op Old Trafford verdiend van Arsenal (2-0).

Frankrijk

Olympique Lyon kan de vijfde achtereenvolgende landstitel volgende week definitief binnenhalen. Dan moet de club op bezoek bij Paris St. Germain. Nog niet eerder werd een club in de hoogste Franse divisie vijf keer achter elkaar kampioen.

Italië

Inter won dankzij één helft goed voetbal bij Ascoli, dankzij doelpunten van Cruz en Mihajlovic. Stadgenoot AC Milan haalde gisteren uit tegen Chievo. Kaká scoorde drie maal. Treviso is inmiddels gedegradeerd. Ook Lecce lijkt dat lot beschoren.

Duitsland

Koploper Bayern München verloor zaterdag fors bij Werder Bremen en zag Hamburger SV naderbij komen, mede door een doelpunt van Rafael van der Vaart. Het verschil tussen de ploegen is nu vier punten, met nog vijf speelronden te gaan.

Portugal

Trainer Co Adriaanse zette zaterdag met FC Porto een cruciale stap op weg naar het landskampioenschap. Porto won bij concurrent Sporting Lissabon, dankzij een doelpunt van Jorginho. Het keiharde duel werd ontsierd door twaalf gele kaarten.