Argentinië onttroont tennissers Kroatië in Davis-Cuptoernooi

Rotterdam. Titelverdediger Kroatië is in het toernooi om de Davis Cup in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië (2-3). De beslissing viel in de laatste partij, toen Chela Tuksar bedwong in vier sets. De Kroaten konden in Zagreb niet beschikken over Ancic, die met een rugblessure kampte. In de halve finale treffen de Argentijnen eind september Australië, de Russen nemen het op tegen de winnaar van het duel tussen de Verenigde Staten en Chili.

Een niveau lager slaagden de Britten er niet in zich te plaatsen voor een duel om promotie naar de wereldgroep. Servië en Montenegro won in Glasgow met 3-2. Het team is daardoor mogelijk tegenstander van Nederland, dat zich hoopt te handhaven op het hoogste podium. Andere kandidaten zijn onder meer Tsjechië, Italië, België, Zuid-Korea, Brazilië en Thailand. Woensdag is de loting.