Amerikaans Congres wil slecht voedsel op scholen aanpakken

Washington. De verkoop van ongezond eten op Amerikaanse scholen moet aan banden worden gelegd. Dat stelt een groot aantal Congresleden. Ze willen dat voor eten en drinken in automaten dezelfde strenge federale regels gaan gelden als voor eten dat in kantines wordt verkocht. Kantine-eten mag niet te veel suiker, vet en zout bevatten, en wordt streng gecontroleerd. Kinderen kopen, zo blijkt uit onderzoek van het Children's Hospital in Boston, hun eten en drinken voor de lunch echter vooral uit automaten. Een tiener komt daardoor iedere maand gemiddeld een halve kilo aan. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, wordt de minister van Landbouw verantwoordelijk voor de automaten op scholen. Frisdrank- en snackproducenten zijn tegen het wetsvoorstel.