Zwemster Veldhuis tweede op 100 vrij bij WK kortebaan

Zwemster Veldhuis tweede op 100 vrij bij WK kortebaan SHANGHAI, 8 april. Marleen Veldhuis (links) heeft gisteren bij de WK kortebaan (25 meter) in Shanghai genoegen moeten nemen met de zilveren medaille op de 100 meter vrije slag. Met haar 53,33 was de 26-jarige Nederlandse exact één seconde langzamer dan wereldrecordhoudster Lisbeth Lenton uit Australië: 52,33. Veldhuis won twee jaar geleden bij de WK in Indianapolis brons op het koningsnummer van de zwemsport. Lenton stond, kort na haar machtsgreep op de sprint, aan de basis van het wereldrecord, dat de Australische estafetteploeg vestigde op de 4x100 meter wisselslag: 3.51,84. Daarmee scherpte het viertal, verder bestaande uit Tailya Zimmer (rugslag), Jade Edmistone (schoolslag), Jessicah Schipper (vlinderslag), de eigen toptijd (3.54,95) met ruim drie seconden aan. Eerder op de dag had Ryan Lochte de mondiale toptijd op de 200 wissel op 1.53,31 gebracht. De Amerikaan was daarmee sneller dan de 1.53,46, die de Hongaar László Cseh in december neerzette. Foto AP Australia's Lisbeth Lenton celebrates her win in the women's 100 meters freestyle final as second placed Magdalena Veldhuis, left, of the Netherlands, looks on, at the FINA World Short Course Swimming Championships in Shanghai, China, Friday, April 7, 2006. Lenton won in a time of 52.33. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Associated Press