www.nrc.nl

Ahold. In hun weblog volgen Jeroen Wester en Joost Oranje de rechstzaak tegen de vier Ahold-bestuurders. Gisteren blogden ze over accountant Deloitte. 'Wat is de overeenkomst tussen het bankroete Van der Hoop Bankiers en supermarktconcern Ahold? Meer dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Een paar jaar geleden werden de bedrijven verbonden door Michiel Meurs (foto) en de accountant Deloitte. Michiel Meurs was commissaris bij de bank en financieel directeur bij Ahold. Bij het supermarktconcern werd op dat moment achter de schermen een verhitte discussie gevoerd met accountant Deloitte over de boekhouding.

Britse minister van defensie John Reid Britain's Defence Secretary John Reid gestures as he talks to members of the media during a news conference at the Foreign Press Association in central London, Monday March 20, 2006. In a speech to mark the third anniversary of the invasion of Iraq, Reid again denied the country was embroiled in a civil war. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) Associated Press

En wat bleek een paar maanden geleden bij Van der Hoop? Daar werd op dat moment ook een stevige discussie gevoerd met Deloitte, in dit geval door De Nederlandsche Bank (DNB). Zouden die discussies, via de persoon van commissaris Michiel Meurs, ooit door elkaar heen zijn gelopen?'

www.nrc.nl/weblog/ahold

Terreurdreiging. In Weblog Wereld linken Marc Leijendekker en Juurd Eijsvogel naar opvallende stukken uit de wereldpers. 'De Conventies van Genève bevatten een reeks afspraken over de behandeling van gevangenen. Maar moeten die, met een groeiende terreurdreiging, niet worden aangepast, vraagt de Britse minister van defensie John Reid (foto) zich af in een toespraak op het Britse defensie-instituut Rusi. Hij vindt dat hierover een serieuze discussie moet worden geopend. 'I believe we need now to consider whether we - the international community in its widest sense - need to re-examine these conventions. If we do not, we risk continuing to fight a 21st-century conflict with 20th-century rules.'

www.nrc.nl/weblog/wereld