Televisie Overige films

Father of the Bride Part II (Charles Shyer, 1995, VS). Vervolg op remake van Father of the Bride (Vincente Minnelli, 1950), dat destijds ook een vervolg kreeg: Father's Little Dividend. Steve Martin als een door een oedipuscomplex geplaagde Zuid-Californiër die het vooruitzicht moet verwerken dat hij grootvader wordt en dan onverwachts andermaal zelf vader blijkt te worden. België 1, 14.05-15.50u.

The Survivors (Michael Ritchie, 1983, VS). Geforceerde komedie met tragische ondertonen. Walter Matthau en Robin Williams als werklozen die trachten te overleven door knullige overvallen en uiteindelijk verzeild raken in een 'overlevingskamp' voor paramilitaire doemdenkers. RTL7, 14.30-16.15u.

She's out of Control (Stan Dragoti, 1989, VS). Geluidsband vol popmuziek beheerst formule-komedie over wanhoop van alleenstaande vader (Tony Danza) die zijn 15-jarige dochter belaagd ziet door een keur van new-wave punkers, bodybuilders en arrogante kwallen. RTL4, 14.50-16.30u.

Hard Rain (Mikael Salomon, 1998, VS). Een wegens overstromingen geëvacueerd dorp is het decor van buitengewoon natte actiethriller waarin geldtransporteur Christian Slater wordt belaagd door boef Morgan Freeman én door sheriff Randy Quaid. Minnie Driver staat hem gelukkig terzijde. Veronica, 20.30-22.20u.

Daredevil (Mark Steven Johnson, 2003, VS). Bioscoopfilm over een superheld (uit de stripboeken van Marvel) die zich van zijn collega's onderscheidt doordat hij blind is. Wel beschikt de superheld over een supergehoor van radar-achtige proporties: zo vraagt hij zijn liefje in de regen te gaan staan, zodat het geluid van de druppels op haar gezicht hem alles zal vertellen. Verder is hij, gespeeld door Ben Affleck, een gewone actieheld. Overdag advocaat. 's Avonds in zijn strakke roodleren pak bestrijder van criminelen. RTL5, 20.30-22.30u.

Le lait de la tendresse humaine (Dominique Cabrera, 2001, Frankrijk/België). Christelle kan er niet meer tegen, tegen haar baby, tegen haar zoons, haar werk, haar man en dan ook nog een overlopend bad. Ze vlucht naar de keuken van de buurvrouw en blijft daar zitten. Ze doet niet meer mee. Regisseuse Cabrera wist dit onschuldige voorval op te blazen tot een film van anderhalf uur. Een verhaal met de menselijke goedheid als motor. TV5, 23.20-1.00u.

Mr. Nice Guy (Sammo Hung, 1997, Hongkong). Gewelddadige choreografieën volop in actiekomedie met Jackie Chan als een door de maffia belaagde tv-kok. BBC1, 1.05-2.35u.

The Black Rose (Henry Hathaway, 1950, VS). Avonturenfilm over de oriëntaalse reizen van een Britse edelman in de 13de eeuw. Met Tyrone Power, Orson Welles. Maandag, BBC2, 14.10-16.00u.