Televisie Film van de dag

Car Wash. Het kan geen toeval zijn, hier moet de hand van God in zitten: vandaag lijkt wel een eerbetoon aan de op 10 december overleden zwarte komiek en acteur Richard Pryor. Om 14.20 is op Nederland 3 The Funny Life of Richard Pryor te zien, daarna om 16.15 de muzikale komedie Car Wash op RTL 7. Hierin speelt Pryor de op geld beluste televisie-evangelist Daddy Rich die een kijkje komt nemen in de wasstraat waar voornamelijk zwarten, een Mexicaan en een indiaan werken. De film laat een dag uit hun leven zien en zit vol met kleurrijke types wier bezoek een vrolijke chaos met zich meebrengt - aan het wassen van auto's komt men nauwelijks toe.De rode draad in de film is muziek, vooral soul en disco. In het kielzog van Pryor doen The Pointer Sisters een dansje voor de benzinepomp.

(Michael Schultz, 1976, VS), RTL 7, 16.15-18.00u.

André Waardenburg