Radio voorkeur

Opium. Erik Kessels selecteerde voor het Centraal Museum in Utrecht foto's van hertjes in het bos, foto's van Duitse politie-uniformen uit de jaren zeventig, 'mislukte' en onscherpe foto's van alledaagse gebeurtenissen. Hij vertelt erover. Verder schrijver en historicus Nico Dros over zijn nieuwe roman Dromen van de bok. En aan de telefoon Hendrik Bonneur van het Amsterdams Marionettentheater die deze week op het Europese festival Mozart Delle Marionette in Italië optreedt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier. Eerste aflevering van een serie korte verhalen van treinmachinisten en conducteurs. Voor de serie Gestremd laat radiomaker Jorrit Brenninkmeijer treinpersoneel een dramatische treinreis (botsingen, zelfdodingen en agressie) opnieuw beleven. Radio 1, 21.45-22.00u.

Verum bonum pulchrum. Onder anderen Jan Knol over zijn boek En je zult spinazie eten. Aan tafel bij Spinoza, filosoof van de blijdschap met ethisch-filosofische beschouwingen van Spinoza en filosoof Jos Kessels over de socratische gesprekken van Socrates. 747AM, 23.00-24.00u.