Radio voorkeur

Knetterende letteren. Gerbrand Bakker vertelt over zijn romandebuut Boven is het stil en germaniste Gerda Meijerink over de onlangs in Nederlandse vertaling verschenen roman uit 1932 van Irmgard Keun Das kunstseidene Mädchen. Ook een discussie tussen de critici Arnold Heumakers en Arie Storm met boekhandelaarster Anna Oolders over de vraag of de literaire kritiek zich niet veel meer moet bezig houden met de stilistische kenmerken van een boek dan nu het geval is. 747AM, 14.03-15.00u.

Opium. Gesprek met modeontwerper Aziz Bekkaoui die ruim honderd experimentele kostuums ontwierp voor de Italiaanse opera Nabucco van Giuseppe Verdi , die deze week in première ging in het Rai Theater in Amsterdam. Verder musicoloog Ralph van Raat over de dance-uitvoering van de Matthäus Passion, de New Generation Remix. Radio 1, 19.02-20.00u.

imek 's nachts. Gesprek met de 59-jarige publicist en ex-adjunct-hoofdredacteur van HP/De Tijd Gerard Mulder over zijn boek De Bokkensprong waarin hij vertelt over zijn verhouding met een vrouw die zijn dochter had kunnen zijn. Radio 1, 0.04-1.00u.