Paradoxale figuur

De afbeelding van de paradoxale figuur van Oscar Reutersvard in de wetenschapsbijlage van afgelopen zaterdag leidde tot veel discussie bij ons. Kan het nou wel of kan het nou niet? De duplo doos van onze zoon erbij gepakt, en aan het bouwen geslagen. Het kan dus wel! Zie foto!

Toen sloeg de vertwijfeling toe: het is vast een 1 april grap en jullie verkneukelen je al over alle reacties! Ik heb er in ieder geval erg omgelachen dat we er ingetuind waren. [hl2]Naschrift

Het is inderdaad niet onmogelijk om de figuur van Reutersvard na te bouwen. Wel is de figuur paradoxaal, omdat zij de suggestie wekt dat de balken in rechte hoeken verbonden zijn. Een dergelijke figuur is wél onmogelijk (zie hieronder).

Redactie wetenschap

    • Eddy de Boer
    • Bussum Nicoline Pruijmboom