muziektheater Hof van Haile

Orkater speelt Hof van Haile; muziektheater over een Afrikaanse keizer in zijn nadagen (Pierre Bokma) die een Noorse journaliste (Ricky Koole) verleidt. Geert Lageveen en Leopold Witte schreven de tekst, Arend Niks de muziek.

muziektheater Hof van Haile Orkater speelt Hof van Haile; muziektheater over een Afrikaanse keizer in zijn nadagen (Pierre Bokma) die een Noorse journaliste (Ricky Koole) verleidt. Geert Lageveen en Leopold Witte schreven de tekst, Arend Niks de muziek. „Met strakke ritmes en unisoon geneurie roept Niks een Afrikaanse sfeer op. [...] Ricky Koole speelt mooi een nuchter meisje dat in de ban raakt van Hailes poëzie. [...] We leren weinig van Hof van Haile ; zowel geschiedkundige weetjes als nieuwe psychologische inzichten worden ons onthouden. Dat is jammer. Maar Bokma’s dwingende présence ingebed in die pulserende muziek maakt veel, heel veel goed.” Anneriek de Jong, 1 april 2006 Tournee t/m 13/6. Inl.: 020-6060616 en www.orkater.nl. Hof van Haile Orkater regie:Gijs de Lange tekst en idee:Geert Lageveen & Leopold Witte Spel:Pierre Bokma,Ricky Koole,Geert Lageveen,Leopold Witte,Arend Niks,Tatiana Koleva Duin, Ben van

'Met strakke ritmes en unisoon geneurie roept Niks een Afrikaanse sfeer op. [...] Ricky Koole speelt mooi een nuchter meisje dat in de ban raakt van Hailes poëzie. [...] We leren weinig van Hof van Haile ; zowel geschiedkundige weetjes als nieuwe psychologische inzichten worden ons onthouden. Dat is jammer. Maar Bokma's dwingende présence ingebed in die pulserende muziek maakt veel, heel veel goed.'

Anneriek de Jong, 1 april 2006

Tournee t/m 13/6. Inl.: 020-6060616 en www.orkater.nl.