La Kinky Beat: One more Time

Het uit Barcelona afkomstige La Kinky Beat, opgericht door leden van Manu Chao's band Radio Bemba, is een goudeerlijk podiumbandje met een voorkeur voor reggae en ska. Net als op Kasba van twee jaar geleden toont het zich sterk in korte en puntige liedjes die zowel aan Blondie als aan 'ons' Doe Maar van begin jaren '80 doen denken.

Het gezicht van de band is zangeres Matahary die met haar enthousiasme ook enkele minder sterke liedjes naar een acceptabel niveau weet te tillen. Het resultaat is dat de dertien stukjes, gezongen in het Engels en Spaans, gepasseerd zijn voor je het weet. Waarna je de cd spontaan nog eens opzet, want oprechte vrolijkheid kent geen tijd.

Wie dit springerige bandje 'live' wil beleven notere het nu al in de agenda: 3/5 in Tilburg in 013, 4/5 in Ekko, Utrecht en 6/5 Patronaat, Haarlem.

La Kinky Beat: One more Time (Kasba, distr. LC Music)***
    • Frans van Leeuwen