Kalou naar rechter, verzekeraar houdt tv-spot in de lucht

ROTTERDAM, 8 april. Salomon Kalou tekent beroep aan tegen de afwijzing tot versnelde naturalisatie, waartoe minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken, VVD) op 20 maart besloot. ”Wij vinden dat de argumenten van de minister niet op de wet zijn gebaseerd”, zei de raadsman van de Feyenoord-voetballer uit Ivoorkust gisteren. ”Voor het WK [in juni] komt deze nieuwe stap waarschijnlijk te laat. Als we het wel halen, is het mooi meegenomen.” Gisteren nam Kalou eveneens een advocaat in de arm in een poging een einde te maken aan een in zijn ogen verwerpelijke tv-commercial van verzekeraar Achmea. In het filmpje speelt Kalou bij het komende WK voor gastland Duitsland. Het is een parodie op de door minister Verdonk gedwarsboomde poging van de aanvaller in het bezit te komen van een Nederlands paspoort. Achmea ziet geen reden de gewraakte spot van het scherm te halen, zei een woordvoerder tegen persbureau ANP. ”Kalou heeft z`n kans gekregen mee te doen. Aanvankelijk vond hij het leuk, later trok hij zijn medewerking in. Wij hebben zeker geen misbruik gemaakt van zijn portretrecht. Uiteindelijk zal het wel om geld gaan.”