`In Gaza gedode Brit is vermoord`

LONDEN, 8 april. Een Britse cameraman die in de Gaza-strook werd doodgeschoten door een Israëlische soldaat, is het slachtoffer geworden van moord. Dat meent een Londense jury die de doodsoorzaak nader heeft onderzocht. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zei na de uitspraak `teleurgesteld' te zijn dat de Israëlische autoriteiten niemand in de zaak hebben vervolgd. De 34-jarige James Miller werd in mei 2003 in de nek geschoten toen hij militairen benaderde bij het maken van een documentaire in het Palestijnse vluchtelingenkamp Rafah. Zijn dood werd vastgelegd in de film en door een fotograaf van een persbureau. De Israëlische militaire politie stelde naderhand vast dat een betrokken officier correct had gehandeld. De film `Death in Gaza` werd in 2005 bekroond met een Emmy.