Eerst buiig

De komende dagen komt er maar weinig verandering in de temperatuur, het blijft vrij kil. Overdag moeten we ons tevreden stellen met een graad of 10, in de nachten komt het nog af en toe tot een graadje vorst.

Heel ander weer is het in het zuiden van Spanje. In Andalusië is het zowel zaterdag als zondag bijzonder aangenaam met veel zon. Daarbij wordt het 20 tot 25 graden. Richting Noord- en West-Europa is het wisselvallig en kouder. Op de grens met beide luchtsoorten valt vooral op zondag in het oosten van Frankrijk en aan de noordkant van de Alpen flink wat regen.

Begin volgende week trekt de neerslagzone via Tsjechië, Polen en Oostenrijk naar de Balkan om ook daar een behoorlijke hoeveelheid regen achter te laten. Bij ons begint de dag ook behoorlijk onstuimig. Er valt buiige regen en er waait met name langs de kust een stevige wind. Vooral in het noorden kan er wat hagel voorkomen en zelfs een klap onweer is niet uitgesloten. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit voorzichtig droger met ook nog wat ruimte voor de zon, zeker aan de kust. De temperatuur stijgt naar gemiddeld 10 graden.

Vanavond en vannacht valt in het noorden eerst nog een bui, verder volgen er opklaringen en daalt de temperatuur tot in de richting van het vriespunt. Morgen is het een redelijke dag met stapelwolken, wat zon en slechts een enkele bui.

Ook begin volgende week is het best aardig weer. Het blijft echter koud met in de nacht soms een graadje vorst.