De golfclub

Regels en etiquette, waarden en normen, ook op de golfbaan dienen deze uitingen van beschaafdheid zorgvuldig in acht te worden genomen, en desnoods en indien wenselijk met zachte hand te worden doorgedrukt. Daarvoor zijn er bij toerbeurt dertig vrijwilligers en één elektrisch aangedreven karretje beschikbaar. Waarin met aangepaste snelheid over de speelvelden wordt gereden; open in de zomer en omhangen met een tent bij guur weer. Die 's nachts achter slot en grendel dient te worden gezet, want de jeugd had tot voor kort de onhebbelijke gewoonte om ermee te joyrijden. Er dient heel wat gecontroleerd te worden; heeft de vrije of clubspeelster/speler een Golf Vaardigheids Bewijs, is de greenfee (geld) betaald, loopt iedereen er wel netjes bij, haalt men geen gevaarlijke toeren uit, legt men plaggen terug en worden de bunkers aangeharkt, verdwijnt het afval in de daarvoor bestemde bakken, wordt er gerookt en is men wel of niet aangeschoten? Dat laatste valt trouwens verdomd moeilijk te controleren, er is optisch geen verschil tussen water en jenever. Het niet toegestaan om de marshal, die meestal niet het postuur en uitstraling heeft van een Clint Eastwood of John Wayne, na te zijn berispt onheus te bejegenen. Helaas is dat het afgelopen jaar een enkele maal voorgekomen en is het volgens het jaarverslag een speciaal aandachtspunt geworden van de marshalcommissie. Blijft over de prangende vraag; wie controleert de marshals?

Wie controleert wie op de green van de golfclub in Nieuwegein? 6/4/2006 Foto Freddy Rikken Golfclub NGC Marshalcar
Wie controleert wie op de green van de golfclub in Nieuwegein? 6/4/2006 Foto Freddy Rikken Golfclub NGC Marshalcar Rikken, Freddy

Zesde aflevering in een serie over de Nieuwegeinse Golf Club.