Ananas met baba's en ijs

Ingrediënten:Deeg:150 gram boter1 deciliter melk20 gram verse gist of 1 zakje gist350 gram bloem40 gram suiker4 eieren (M)zout, 1 theelepel citroensapSiroop:250 gram suikerschil van 1 citroen1 kruidnagel1 stukje pijpkaneel2 deciliter rum of likeurVerder:1 ananas2 eetlepels pistachenootjeschocolade- of pistache-ijsMet de voorbereiding van dit dessert kunt u al lang tevoren beginnen. Baba's kunt u bakken in speciaal daarvoor bestemde vormpjes, die er uitzien als rijstrandjes, of in cakevormpjes (niet van papier). In de siroop blijven ze enige tijd goed. De hoeveelheid deeg in het recept levert 10 tot 12 baba's op bij gebruik van vormpjes van 9 centimeter doorsnee. Smelt de boter. Af laten koelen. Verwarm de melk tot handwarm en los hierin de verse gist op (hoeft niet bij gedroogde gist).Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en klop de massa met een mixer (of in een keukenmachine) tot een soepel deeg. Vet de vormpjes goed in. Doe het deeg in een spuitzak met gladde tuit en spuit de vormpjes halfvol. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, op een warme plaats 30 tot 40 minuten rijzen tot de vormen vol zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.Bak de baba's op een rooster in 15 tot 20 minuten bruin en gaar (te controleren met een satéstokje). Maak intussen de siroop: breng 4 deciliter water met de suiker, citroenschil, kruidnagel en kaneel al roerend aan de kook. Tien minuten laten trekken. Neem de pan van het vuur en roer de rum door het mengsel.Haal de baba's uit de vormpjes en dompel ze ten minste 10 minuten in koude of warme siroop. Schil de ananas en boor de harde kern eruit. Snijd de vrucht in zo dun mogelijke plakken. Marineer die eventueel in wat siroop. Rooster de noten kort. Leg op elk bord wat ananas, daarbij een baba en een bol ijs. Strooi er noten over. Annelène van EijndhovenSiroop:250 gram suikerschil van 1 citroen1 kruidnagel1 stukje pijpkaneel2 deciliter rum of likeurVerder:1 ananas2 eetlepels pistachenootjeschocolade- of pistache-ijsMet de voorbereiding van dit dessert kunt u al lang tevoren beginnen. Baba's kunt u bakken in speciaal daarvoor bestemde vormpjes, die er uitzien als rijstrandjes, of in cakevormpjes (niet van papier). In de siroop blijven ze enige tijd goed. De hoeveelheid deeg in het recept levert 10 tot 12 baba's op bij gebruik van vormpjes van 9 centimeter doorsnee. Smelt de boter. Af laten koelen. Verwarm de melk tot handwarm en los hierin de verse gist op (hoeft niet bij gedroogde gist).Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en klop de massa met een mixer (of in een keukenmachine) tot een soepel deeg. Vet de vormpjes goed in. Doe het deeg in een spuitzak met gladde tuit en spuit de vormpjes halfvol. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, op een warme plaats 30 tot 40 minuten rijzen tot de vormen vol zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.Bak de baba's op een rooster in 15 tot 20 minuten bruin en gaar (te controleren met een satéstokje). Maak intussen de siroop: breng 4 deciliter water met de suiker, citroenschil, kruidnagel en kaneel al roerend aan de kook. Tien minuten laten trekken. Neem de pan van het vuur en roer de rum door het mengsel.Haal de baba's uit de vormpjes en dompel ze ten minste 10 minuten in koude of warme siroop. Schil de ananas en boor de harde kern eruit. Snijd de vrucht in zo dun mogelijke plakken. Marineer die eventueel in wat siroop. Rooster de noten kort. Leg op elk bord wat ananas, daarbij een baba en een bol ijs. Strooi er noten over. Annelène van EijndhovenVerder:1 ananas2 eetlepels pistachenootjeschocolade- of pistache-ijs

Met de voorbereiding van dit dessert kunt u al lang tevoren beginnen. Baba's kunt u bakken in speciaal daarvoor bestemde vormpjes, die er uitzien als rijstrandjes, of in cakevormpjes (niet van papier). In de siroop blijven ze enige tijd goed. De hoeveelheid deeg in het recept levert 10 tot 12 baba's op bij gebruik van vormpjes van 9 centimeter doorsnee. Smelt de boter. Af laten koelen. Verwarm de melk tot handwarm en los hierin de verse gist op (hoeft niet bij gedroogde gist).

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en klop de massa met een mixer (of in een keukenmachine) tot een soepel deeg. Vet de vormpjes goed in. Doe het deeg in een spuitzak met gladde tuit en spuit de vormpjes halfvol. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, op een warme plaats 30 tot 40 minuten rijzen tot de vormen vol zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bak de baba's op een rooster in 15 tot 20 minuten bruin en gaar (te controleren met een satéstokje). Maak intussen de siroop: breng 4 deciliter water met de suiker, citroenschil, kruidnagel en kaneel al roerend aan de kook. Tien minuten laten trekken. Neem de pan van het vuur en roer de rum door het mengsel.

Haal de baba's uit de vormpjes en dompel ze ten minste 10 minuten in koude of warme siroop. Schil de ananas en boor de harde kern eruit. Snijd de vrucht in zo dun mogelijke plakken. Marineer die eventueel in wat siroop. Rooster de noten kort. Leg op elk bord wat ananas, daarbij een baba en een bol ijs. Strooi er noten over.

Annelène van Eijndhoven

    • Annelène van Eijndhoven