Algerije verbiedt bekeringswerk

Algiers, 8 april. In Algerije is een wet van kracht geworden die niet-moslims verbiedt moslims te bekeren op straffe van vijf jaar gevangenis. Dat heeft een hoge functionaris van het ministerie van Religieuze Zaken deze week bekendgemaakt. Volgens hem was de wet noodzakelijk wegens de zendingsactiviteit van christelijke evangelische sekten, met name in de Berberse regio Kabylië. Deze zouden de wet niet eerbiedigen, en zelfs tot rebellie hebben opgeroepen. De woordvoerder herinnerde aan de moslimextremistische opstand in de jaren negentig, die naar schatting 200.000 mensen het leven heeft gekost, en onderstreepte dat ”we in Algerije immuun willen worden tegen het gebruik van godsdienst, alle godsdiensten, als politieke werktuigen om het land te destabiliseren”.