Wisselend weekeinde

We hebben een, voor wat het weer betreft, wisselend weekeinde voor de boeg. Regent het morgen eerst en vallen in de middag ook een paar stevige buien, vooral zondag laat ook de zon zich zien. De temperaturen komen niet veel hoger dan waarden tussen 9 en 11 graden. Op de weerkaarten zien we nog steeds een lagedrukgebied, waarvan de kern over het noorden van de Noordzee in de richting van Noorwegen trekt.

Er omheen wordt met een westelijke tot zuidwestelijke wind van oorsprong vrij koude lucht in onze richting geblazen, waarin enkele storingen meedrijven. Eén zo'n storing ligt vanavond, vannacht en morgenochtend boven ons land en trekt morgenmiddag weg. Voorlopig overheerst de bewolking dan ook en valt er af en toe regen. Bij een langzaam nog wat toenemende zuidwestenwind, die aan zee later vrij krachtig of krachtig wordt, koelt het vannacht niet verder af dan tot 5 graden. Ook morgenochtend regent het nog af en toe.

Morgenmiddag passeert een zone met enkele actieve buien, waarbij ook hagel en onweer mogelijk zijn. In de tweede helft van de middag komt vanuit het westen de zon er vervolgens door. Bij een matige, aan zee vrij krachtige tot krachtige westenwind wordt het 9 tot 11 graden. Zondag lijkt de beste dag van het weekeinde te worden. Nog steeds kan een enkele bui vallen, maar de droge perioden lijken te overheersen. Verder schijnt de zon geregeld. De temperaturen blijven gelijk.