Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage uit Tsjechië waar honderden kinderen zich prostitueren voor geld. Gedreven door armoede en gedwongen door hun eigen familie vormen ze een trekpleister voor vooral Duitse sekstoeristen. De Tjechische overheid ontkent het probleem en doet niets. De kinderen zijn afhankelijk van particuliere hulpinitiatieven. Ned.2, 18.20-18.50u.

Nova politiek. Rechtstreeks uit Café Dudok in Den Haag een discussie tussen Tweede-Kamerlid voor de VVD Arno Visser, gouverneur van Belgisch Limburg Steve Stevaert en oud-VVD-partijvoorzitter Bas Eenhoorn over de campagne, VVD-strijd en het mogelijke schisma binnen de partij over het lijsttrekkerschap. Ned.3, 22.20-23.00u.

Presentaror Reinout Oerlemans praat in zijn Tv-show met de twee mannelijke leden van de uit de jaren zeventig bekende popgroep Abba Björn Ulvaeus en Benny Andersson (foto) o.a. over het succes van hun musical Mamma Mia. Ook een gesprek met de Nederlandse presentatrices Catherine Keyl en Maya Eksteen over het 20-jarige jubileum van de talkshow van Oprah Winfrey. Ned.2, 21.30-22.20u. (Foto TROS) TROS

documentaire

Air Crash Investigation: Flying Blind. Na de nachtelijke start van Aeroperu vlucht 603 uit Lima lijken de luchtsnelheids- en hoogtemeters te weigeren. De bemanning vliegt blind, een ramp is onafwendbaar. De 757 stort in de oceaan en alle 70 inzittenden komen om. National Geographic, 21.00-22.00u.

Death By Natural Causes: Deadly Cold. De strijd tegen onderkoeling in de ijzige houdgreep van de natuur: een jonge snowboarder die in een 20 meter diepe spleet in het ijs valt en een ongeluk waarbij een echtpaar 's nachts met een sneeuwscooter in het meer belandt. National Geographic, 22.00-23.00u.

Hooligans: The season - Burberry Boys. Tweede deel van een Britse documentaire over het groeiende netwerk van voetbalhooligans dat op een georganiseerde manier bij voetbalwedstrijden aanzet tot geweld, rellen en confrontaties. Met verborgen camera's worden de ongeregeldheden en het willekeurig geweld bij de wedstrijden vastgelegd. SBS6, 0.20-1.25u.

praatprogramma

De wereld draait door. Maarten Spanjer en Jim Bakkum over hunrollen in de nieuwe Talpa-politieserie Boks en Formule 1-coureur en testrijder Robert Doornbos over zijn werk. Ook te gast muziekjournalist en vinyljunkie Robert Haagsma over zijn onvoorwaardelijke liefde voor de ouderwetse langspeelplaat. Ned.3, 19.00-19.50u.

De Leeuw in Vlaanderen. De Nederlandse presentator Rick de Leeuw praat vanavond met schilder Michaël Borremans over zijn oeuvre op de biënnale van Berlijn, met pianist Jef Neve over de Goldbergvariaties van Bach en met Johan Heldenberg en Marijke Pinoy over hun gezelschap Compagnie Cecilia. België 2 (Canvas), 21.30-22.15u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn de grootste bijklusser in de Tweede Kamer, VVD'ster Bibi de Vries, undercoverjournalist Alberto Stegeman over de ranzige industrie van kinderporno en de “burgerbuddy' van minister Verdonk, de 19-jarige Amsterdamse Marokkaan Lotfi Haddi. Talpa, 23.00-0.10u.

informatief

Vinger aan de pols op locatie. In de kinderpolikliniek van het VU medisch centrum in Amsterdam worden vanavond Jolien met een zeldzame erfelijke aandoening, Dirk met het syndroom van Down en Claudia (bij wie een pen uit haar bot wordt gehaald) gevolgd. Ned.2, 20.00-20.30u.

De leugen regeert. In deze uitzending van het mediaprogramma aandacht voor gemanipuleerde persoonlijke gegevens van zoekmachine Google, Charles Groenhuijsen over zijn conflict met de NOS en hoofdredacteur Hans Laroes. NOS-correspondente in Suriname Hennah Draaibaar en hoofdredacteur van de Wereldomroep Joop Daalmeijer reageren op de onderwerpen. Ned.3, 20.20-21.00u.

Puberruil. Tweede aflevering van een documentaire serie waarin pubers een week lang in een huis van een andere familie leven. Vanavond met de vrij opgevoede Robin uit Laren die vijf dagen wisselt met Miranda die is opgegroeid in een gezin in Assen waar de Pinkstergemeente centraal staat. Ned.1, 21.45-22.30u.

sport

Eredivisie live. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd uit de eredivisie van SC Heerenveen tegen Feyenoord. Commentaar van Leo Driessen en Wim Kieft. RTL5, 20.00-22.45u.

Golf: The Masters 2006. Rechtstreeks verslag van de tweede dag van het Masters-toernooi vanaf de Augusta National Golf Club in het Amerikaanse Georgia. BBC2, 22.00-23.30u. & BBC1, 23.35-1.00u.

digitaal kanaal

Hommage aan Johan van der Keuken. Tot en met zondag 9 april is er op de digitale zender van de VPRO een hommage aan documentairemaker en fotograaf Johan van der Keuken met onder meer de documentaires Beppie (1965), Het oog boven de put (1988) en Bewogen Koper uit 1994. Om 21.00 uur wordt zijn eerste film Paris a l'aube uit 1957 uitgezonden en een interview van zijn zoon Stijn van Santen met hem vlak voordat Van der Keuken in 2001 overleed. (www.hollanddoc.nl/jvdk)