Televisie Overige Films

Scary Movie 2 (Keenan Ivory Wayans, 2001, VS). Snel in elkaar gedraaide vervolgfilm is melige griezelparodie, vol verwijzingen naar o.a. What Lies beneath, Hannibal en Mission: Impossible. Met James Woods als Max von Sydows duiveluitdrijver uit The Exorcist. SBS6, 20.30-22.30u.

Hollow Man (Paul Verhoeven, 2000, VS/Duitsland). Geavanceerde speciale effecten kenmerken kille griezelfilm van Verhoeven. Kevin Bacon als geleerde die even onzichtbaar als kwaadaardig wordt. Net5, 22.35-0.35u.

Dead Man's Curve (Dan Rosen, 1998, VS). Thriller-komedie speelt op een high school. Studenten ensceneren zelfmoord van kamergenoot om medelijden af te dwingen. RTL7, 22.45-0.30u.

* Hedwig and the Angry Inch (John Cameron Mitchell, 2001, VS). Uitzinnige rockmusical is verfilming van off-Broadwayvoorstelling die dezelfde cultstatus bereikte als The Rocky Horror Picture Show. Titelfiguur Hedwig (gespeeld door de debuterende regisseur zelf) ondergaat geslachtsveranderende operatie om vanuit Oost-Berlijn met haar knappe Amerikaanse legerofficier naar het beloofde land te trekken. België 2, 23.40-1.10u.

Father of the Bride (Charles Shyer, 1991, VS). Vluchtige “remake' van klassieke komedie van Vincente Minelli uit 1950. Steve Martin leeft zich uit als xenofobische hystericus wiens dochter gaat trouwen. Ook met Diane Keaton. Morgen, België 1, 13.35-15.15u.

Abouna (Mahamat-Saleh Moussa, 2002, Frankrijk/Tsjaad). Tweede speelfilm van een uit Tsjaad afkomstige, maar in Frankrijk werkzame regisseur is een eerder neorealistische dan typisch Afrikaanse vertelling over twee zoontjes van een weggelopen vader. Weinig uitleg en veel diepzinnig gefotografeerd landschap: expressief en wijd, intens en emotioneel. Morgen, Ned.3, 14.43-16.05u.