Televisie Film van de dag

Le secret. De Franse regisseuse Virginie Wagon vertelt in Le secret een vrij bekend verhaal: jonge, al twaalf jaar getrouwde vrouw met wolk van een baby zoekt naar spanning buiten het huwelijk. De sleur heeft toegeslagen. Haar man wil een tweede kind, zij is daar niet zo zeker van. Tijd voor een minnaar, een grote, zwarte Amerikaanse danser die niet gelooft in monogamie. Maar Wagon vertelt het zo ontzettend goed, met veel aandacht voor details, daarbij de psychologie van haar vrouwelijke hoofdpersonage altijd vooropstellend, dat het weer ontzettend fris wordt. Anne Coessens speelt een uitstekende hoofdrol als verkoopster van encyclopedieën die haar controledrift omruilt voor onbezonnen passie waarbij sociale conventies snel op het tweede plan komen. De consequenties van haar emotionele keuze zich over te geven aan een onbekende kant van haar psyche ziet ze later wel. (Virginie Wagon, 2000, Fr), Ned. 3, 23.50-1.30u.

    • André Waardenburg