Radio Voorkeur

Kunststof. Theatermaker Matthijs Rümke vertelt over zijn drieluik Walhalla bij het Zuidelijk Toneel waarin het idealisme als een rode draad door de stukken loopt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het tweede uur besprekingen van de roman Mary Lamb van Peter Ackroyd en de film Tideland van Terry Gilliams. Verder Stef Visjager over het Grenzeloos Geluid Radiofestival komend weekend in Amsterdam en de Harlingse schilder Jan Roos over zijn expositie van schilderijen van de Harlingse haven in Museum Belvédère in Oranjewoud. 747AM, 20.02-23.00u.

Spotlight. Aandacht voor Jan Rot en zijn Nederlandse “hertaling' van de Matthäus Passion die 11 april met het Residentieorkest in de Anton Philipszaal in Den Haag in première gaat. Hij laat muziek horen die hem tot tranen toe roert. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Jacqueline Lampe, oud-directeur van VNU in Italië, vertelt over haar huidige werk bij Flying Doctors, de verhouding tussen bedrijfsleven en ideële doelen en de toneelvoorstelling Black Pinocchio. Radio 1, 0.04-1.00u.