Nieuwe bril met ingebouwd hoorapparaat

Nieuwe bril met ingebouwd hoorapparaat Nieuwegein, 7 april. In Nieuwegein is gisteren de “hoorbril' geïntroduceerd, een bril met ingebouwd hoortoestel. De bril is ontwikkeld door de Technische Universiteit Delft en elektronicaconcern Philips. Het bedrijf Varibel brengt de bril, die 3.300 euro kost, in de loop van deze maand op de Nederlandse markt. De bril onderscheidt zich van traditionele hoorapparaten door een betere demping van omgevingslawaai. In elke brillenpoot zitten vier kleine microfoontjes, die het geluid dat van voren komt versterken en het omgevingslawaai dempen. Met deze oplossing kan de gebruiker het gewenste geluid van achtergrondgeluid onderscheiden. De meeste hoortoestellen versterken geluid uit alle richtingen, waardoor de slechthorende een gesprekspartner slecht kan te verstaan. Voorlopig verkopen alleen de winkels van Beter Horen de bril, die ook geschikt is voor niet-brildragers. In Nederland zijn circa 1,3 miljoen mensen van boven de 60 jaar slechthorend. Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Nieuwegein, 06-04-2006 De Varibel, de nieuwe hoorbril is donderdag in Nieuwegein gepresenteerd. De hoorbril, ontwikkeld door TU Delft, is een geheel nieuwe type hooroplossing dat voor tienduizenden slechthorenden in een behoefte moet gaan voorzien. In elke brillennpoot bevindt zich een rij van vier gekoppelde microfoontjes, welke het geluid van voren selectief versterken en het omgevingslawaai dempen. Handicap, horen, slechthorend, hoortoestel, omgevingsgeluid, geluid, lawaai, spraakverstaanbaarheid, behoefte , hoorbril , hooroplossing ,slechthorenden , varibe, doof, doofheid, doven. Foto Evelyne Jacq Jacq, Evelyne