Middlesbrough langs FC Basel

Na een sensationele tweede helft heeft Middlesbrough gisteren ten koste van FC Basel de halve finales van de UEFA Cup bereikt. De Engelse ploeg had de eerste wedstrijd in Zwitserland met 2-0 verloren en stond gisteren bij rust met 1-1 gelijk. Een inhaalrace in de tweede helft zorgde alsnog voor een ruime overwinning: 4-1.

Viduka scoorde twee keer, voormalig Oranje-international Hasselbaink maakte de derde treffer en Maccarone scoorde in de slotminuut. In de halve eindstrijd treffen de Engelsen de Roemeense club Steaua Boekarest.

Steaua Boekarest hield in de UEFA Cup stadgenoot- en rivaal Rapid op 0-0. Na de eerdere 1-1 was dat, op basis van het in de uitwedstrijd gemaakte doelpunt, voldoende om de laatste vier ploegen te komen. Vooraf braken buiten het stadion rellen uit. De politie arresteerde twintig supporters.

De wedstrijd was allerminst spectaculair. Rapid creëerde in negentig minuten geen enkele echte doelkans. Steaua deed het nauwelijks beter.

Ook Schalke 04 plaatste zich voor de halve finale. De Duitsers hoefden zich na de ruime overwinning (1-3) bij Levski Sofia nauwelijks nog zorgen te maken. Toch kwamen de Bulgaren voor rust op voorsprong door een doelpunt van Angelov. Na de pauze maakte Lincoln 1-1. In de slotfase kregen beide ploegen kansen op de overwinning, maar doelpunten vielen er niet meer.

De Duitsers spelen over twee weken op Sevilla, dat bij Zenit Sint Petersburg met 1-1 gelijkspeelde. De thuiswedstrijd hadden de Spanjaarden met 4-1 gewonnen. Zenit mocht dankzij een doelpunt van Hyun even hopen op een stunt, maar Kepa zorgde niet veel later voor de gelijkmaker. Alves miste daarna nog een strafschop voor Sevilla.

De finale is op 10 mei in het Philips-stadion in Eindhoven.