Max en het magische boek

Op een dag was Max druk bezig zijn boek uit te lezen. Want hij wilde een nieuw boek. Hij had eindelijk zijn boek uit. D us hij mocht naar de bibliotheek. Hij had een heel leuk boek gezien, dat nam hij mee. Hij ging meteen lezen. Hij vond het een raar boek. Want hij kreeg kracht leek het wel.

Hij had ook een broer. Axel, die was zestien jaar. Axel wilde dat boek ook.

Hij besloot het te stelen van Max. Midden in de nacht. Axel sloop zijn bed uit. Naar Max zijn kamer. Hij zag het boek liggen. Max bewoog een keer. Axel kwam dichterbij. Maar plotseling werd hij weggeduwd door het boek. Axel rende weg naar zijn kamer en kroop onder de deken. Hij wist niet wat er gebeurde.

De volgende dag kwam Axel op school. Hij ging bij zijn vrienden zitten en vertelde het hele verhaal. Zijn vrienden geloofden het niet. En zijn moeder ook niet. Hij vond het heel raar. Die avond was het volle maan. Hij hoopte dat het niet dezelfde dag werd als maandag.

Eigen verhaal en tekeningen van Lennart Kruizinga, 8 jaar, uit Zeewolde