Kunstnieuws te zien op PSP van Sony

Gebruikers van Sony's Playstation Portable (PSP) kunnen sinds begin deze week kijken naar kunst op hun draagbare spelcomputer. Het Institute for Contemporary Art (ICA), gevestigd in Londen, biedt een tien minuten durend videomagazine dat consumenten kunnen downloaden.

Het instituut wil op deze manier 'kunst en cultuur in de handen van iedereen geven', aldus Ekow Eshun, artistiek directeur van ICA, op de website van het instituut. Volgens Eshun is ICA het eerste instituut ter wereld dat technologie op deze manier gebruikt.

Aflevering 1 van ICA: The Show gaat onder meer over een festival voor digitale videokunst van het Britse onedotzero, de opkomende band Battles uit New York en de film Mirrormask. Elk programma bestaat uit vier delen - features, film, muziek en design - en verschijnt eens in de twee maanden.

Sony juicht initiatieven als ICA: The Show toe. De producent wil de mogelijkheden van zijn PSP graag uitbreiden: het moet ook een draagbare dvd-speler en digitale videorecorder zijn.

'ICA: The Show' is te downloaden van de website www.yourpsp.com Kies eerst 'United Kingdom', daarna 'PSP Downloads', vervolgens 'Video'. Kies bij 'Filter by:' voor 'ICA'.